Profile
Blog
Photos
Videos
3.12.12 -> East Village, NYC. New York. USA
Aijai! Elämä East Villagen sydämessä on ihanaa! Ehkä olen sentimentaalinen tällaisissa asioissa mutta kerrankos sitä elämässään pääsee asumaan Punkmusiikin synnyttäneessä historiallisessa miljöössä. (..ja ihan kuin se ei vielä riittäisi niin täällähän syntyi myös Beat-sukupolvi.) The Ramones, Patti Smith, The New York Dolls, The Dictators, Sonic Youth, Television, Beastie Boys, Blondie, Talking Heads.. Mailman paras musiikki on täältä lähtöisin ja täällä syntynyt. Legendaarinen CBGB´S klubi lähetti punkmusiikin maailmanvalloitukseen eikä paluuta enää ollut! God Bless Hilly Kristal..
Villagessa chillailun lisäksi ollaan viimepostauksen jälkeen keretty käväistä Manhattanin luonnontieteellisessä museossa sekä Brooklyn Breweryssä, Williamsburghissa.
Luonnontieteelliseen museoon posotettiin toissaviikolla aamutuimaan metrolla. Nykiläinen aamupala (kahvi + bagel) take awayna ja menoksi. Neljän korttelin kävelymatkan jälkeen hiippailtiin takaovesta sisään ja lipputiskillä annettiin sopivankokoinen lahjoitus jonka turvin päästiin virallisesti sisuksiin. Kaiken maailman faunaa oli salongit täynnä ja sisääntultaessa tervetulleeksi toivotti reilu kymmenen metriä korkea dinosauruksen luuranko. Sisemmälle museoon päästyämme vastaan tuli mm. norsuja ja mustekaloja. Parhaan huutonaurureaktion aiheutti kuitenkin "Hall of Oceans":issa katosta ripustettu täytetty täysikasvuinen sinivalas joka vieläkin naurattaa ns. "Simona".
Tälläkertaa todennäköisesti viimeiseksi museovierailuksi jääneen luonnontieteellisen jälkeen otettiin suunta kohti hipstereiden suosimaa ja ah, niin trendikästä Williamsburgia. Kahden metropysäkin päässä East Villagesta avautui aivan uusi maailma joka näytti, maistui ja haiskahti Amsterdamille. Saavuttiin tänne hipstereiden territoriolle koska täällä sattui sijaitsemaan myös yksi yhdysvaltojen tunnetuimpia panimoita. Brooklyn Brewerylle saavuttua iski epätodellinen olo.: Sadan metrin jono paikallisia jonotti sisäänpääsyä panimoon! Tiedossa olisi ollut oluen maistelua ynm. mielenkiintoista mutta emme sattuneesta syystä pystyneet jäämään jonottamaan joten suunta takaisinpäin ja metrolla Manhattanille.
East 11th streetillä sijaitsevassa asunnossamme on myös viime viikkoina ollut piru irti. Alakerran naapuri on toistamiseen valittanut aiheuttamastamme melusta -> Viimeinen niitti saattoi olla kylpypäivämme jonka aikana Syksy kaatoi litrakaupalla kylpyvettä ammeesta pois aiheuttaen samalla vuodon alakerran muijan katon lävitse. Ovikello soi ja "Liiiiik!" huuto pysäytti miettimään olenko enää järjissäni. Seuraavana päivänä huoltomies kävi laittamassa Eri-Keeperiä laattojen väliin ja taas kelpasi olla. Ei hyvältä näytä maksamamme takuusumman suhteen joten "F#CK YOU TOO!"
..ja sitten omaan "Ramones hetkeeni". Jotain joka oli East Villagen hengenmukaista.. Huomasin toissaviikolla että tuossa naapuribaarissa oli keikkaa tiedossa. Mestan nimi on The Continental ja se sijaitsee vajaan sadan metrin päässä meidän ulko-ovesta. Continental tunnetaan siitä että Iggy Popilla on tapana käydä vetämässä siellä mäskit plu että se on aikaisemmin houstannut satoja punk-keikkoja vuosien varrella. Hikiset keikkaviikonloput on kuitenkin nyt historiaa ja paikassa järjestetään nykyään vain vuosittaisia re-union iltamia jolloin "Cream of the Crap" kokoontuu muistelemaan vanhoja ja lämmittelemään menneiden aikojen kunniaksi. Tänä vuonna esiintyjälista sisälsi käsitämättömät 14 bändiä ja soitto alkoikin jo klo 15:00 jatkuen minuuttiaikataululla aina puoleen yöhön. Olin aikaisemmin käynyt Trash and Vaudevillen Jimmyltä ostamassa aivan v#tun siistin nahkarotsin (Trash and Vaudeville on East Village instituutio -> Ainut punk puoti joka toiminut -70 luvulta asti!) joka kastettiinkin käyttöön sitten ainoalla oikealla tavalla : Ramones aiheisella keikalla! Alkuperäisistä Ramoista 3/4 on jo siirtynyt taivaan harppukuoroon mutta lähimmäksi legendan vetoja pääsee kai aktiivijäseninä toimineiden CJ:n tai Markyn "Ramocover" bändien kautta. CJ oli vetämässä tänään tunnin Ramones setin uuden pumppunsa kanssa jote Continental oli "place to be". Muita katsomisen arvoisia bändejä mm. Electric Frankenstein sekä vanha Ramolämppäri Murphys Law. Valmistauduin kämpillä bourbonin kanssa kunnes lopulta heitin "Rogues" paidan päälle, rotsin niskaan, Consut jalkaan ja otin suunnaksi Continentalin. Paikalle saavuttua kello oli n.16:00 ja baarin edessä tupakkapaikalla muutama hassu tyyppi. Ostin sisäänpääsylipun (5$) ja sukelsin mustilla jätesäkeillä vuorattuun baariin. Ovesta sisälle tultuani isokokoinen poke osoitteli taskulampulla mutta päästi sitten menemään. Kävin hakemassa PBR:n tiskiltä ja sitten olikin aika siirtyä tarkastamaan illan antia. Continentalin pohjapiirros muistutti jo edesmennyttä TVO:ta ja lava olikin suoraan edessä kun ovesta astui sisään (n. 5 metrin päässä). Paikka on todella pieni joten se varmaan osittain selittää miksi keikkoja ei enää entiseen tapaan siellä järkätäkään.
Ensimmäisenä saapumiseni jälkeen lavalle asteli Furious George jonka kanssa mm. Joey ja Dee Dee ovat aikoinaan levyttäneet. Lyhyt setti oli dynaaminen ja löysät oli hiottu pois. Georgen jälkeen kamojaan lavalle alkoi roudata iltapäivän kohokohta Electric Frankenstein jonka tuotantoa mm. Hellacopters on epäonnistuneesti coveroinut. EF:n potkaistua homman käyntiin tuli saliin vipinää ja pitin pyöriessä muutama veltto ruumiskin havaittiin vaakatasossa (noin metrin korkeudella lattiasta). Kyllä NYC:sä pitti osataan väsätä -> Täältähän on kuitenkin lähtöisin sellaisetkin nimet kuin Agnostic Front ja Sick Of It All.. Noin kuuden biisin tiukan väännön jälkeen oli kuitenkin aika taas vaihtaa artistia ja itse käväisin kämpillä syömässä jäätelöä. Ajattelin pelata varman päälle ja palasin rikospaikalle jo tuntia ennen CJ:n keikan alkua. Continentalin ulkopuolella seisoskeli koditon nuorimies kannatellen kylttiä "Why lie? Need some money for pot". Jonoa ei ollut mutta sisään päästyäni totesin varatoimenpiteen olleen tarpeellinen -> Hädin tuskin mahtui liikkumaan. Loistavaa performanssitaidetta seurattuani (mm. Humalainen skini kaatoi jääkylmät kaljat pelokkaan oloisen nuoren naisen rintavakoon..) CJ Ramone nousi lavalle ja huusi 1-2-3-4! Siitä se sitten lähti sellainen hittikimara että ei voi laittaa paremmaksi: Beat On The Brat, Judy Is A Punk, Rockaway Beach, Sheena Is A Punkrocker, Commando, 53rd and 3rd.. Nämä biisit ovat klassikoiden klassikoita. Musiikkia josta 1900 luku tullaan tulevaisuudessa muistamaan! Tunnin mittaisen hikisen keikan jälkeen talsin takaisin 11th streetille lämpimässä tammikuisessa illassa. Uskomatonta miettiä että Johnny Ramone asui tuossa kahden korttelin päässä kuten teki myöhemmin myös Joey.. Sain lopulta oman epätodennäköise Ramones hetkeni aidoimmassa mahdollisessa paikassa (CBGB´S:n ja Max Kansas Cityn lopetettua). Enpä nyt heti keksisi parempaa tapaa viettää sunnuntai iltaa..
"Well do you wanna dance under the moonlight?
Squeeze me baby all through the night
Oh baby, do you wanna dance?"
-I-
- comments